Ácsmunkák

Az ács feladata a fa megmunkálásával járó szerkezetek kialakítása az építkezések, átalakítások, felújítások körül. Az ácsmesterség fogalmába a faszerkezeteket, és stabil gerendaszerkezeteket építő tevékenység. Régen a bútorok, nyílászárók készítése is beletartozott az ágazat munkáiba, azonban már régóta külön iparággá fejlődtek ki.

Árajánlatot kérek
Tetőkialakítás szerint: sátortető, nyeregtető, toronytető, csonka-kontyolt tető, kontyolt tető, oromzatos kontytető,  manzárd-tető,  fűrészfog-tető (utóbbi két esetben több hajlásszöggel rendelkező tetőkről van szó).
Funkciójában a zsaluszerkezetek lényege, hogy a technológiai, az erőtani hatások  és a küllem tekintetében a tervezett szerkezet formáját megadja szavatolva, hogy a frissen öntött beton fel tudja venni a formáját. Talán a legfontosabb  részeleme a beton és vasbeton szerkezeteknek a zsaluzat. Így fontos szerepet játszik alapozásnál, de népszerű felhasználása a kerítés (zsalukerítés) is.
A vízszintes tartószerkezet (födém) fából való elkészítése. Viszonylag nagy teherbírású gerendázattal, igény esetén szigetelési munkálatok elvégzésével is. Kedvelt megoldás, az alapanyag olcsóbb mint a beton födém és gyorsabban kivitelezhető.
A kovácsolt vas szerkezetű kerítést és kaput gyakorlatilag lehet egy lapon említeni a fa kerítéssel és fakapuval . Mindkét esetben esztétikus szép területhatároló alakítható ki, de van aki a fakerítés mellé fa szerkezetű kaput szeretne. Természetesen kivitelezhető erős szerkezetű fából, mint pl.: akácfa. A keretdeszkázat merevségét figyelembe véve maximum az 5-6 méter nyitótávolságot ajánljuk szaletli, pagoda, kiülő.
Kerti fedett kiülő, vagy szaletli építése nem engedélyköteles. Készen kapható szerkezetekkel ellentétben sokszor a saját helyi adottságokhoz igazodó elképzelés megvalósítása a legjobb megoldás látvány és méret tekintetében egyaránt!
Az épület szerkezetét minimálisan érinti a faszerkezetű előtető vagy terasz építése. A munkavégzés gyorsabb a nedves építőanyagokkal szemben, mert azok száradási időt is igényelnek. Szép látványt kölcsönöz az épületnek.
Sokan szeretik a természetazonos szerkezetű anyagokkal való érintkezést. Ezért a fakorlát sem idejét múlt, sőt mondhatni reneszánszát éli. Egyediséget visz környezetébe.
A falfelületek sínbemarásos fa lécekkel való borítását jelenti. Kedvelt az előszobák folyosók vagy emeleti feljáróknál alkalmazni. A lambériázás bár elterjedt és mondhatni egyszerű azért nem árt a szakemberre bízni, hogy a végeredményben örömét lelje.

Burkolás szolgáltatások

Árajánlatot kérek
Burkoló lapokkal, vagy mozaikkal fedett zuhanytálca építését és az elválasztó fal építését és burkolását jelenti. Egyre növekvő népszerűségét talán az időtállóságának és esztétikájának köszönheti.
Szinte nem is lehet elképzelni egy épített zuhanyzóhelység mellé, egy hagyományos mosdót. Az épített mosdó nagyon dekoratív, a zuhanyzóval együtt pedig a patinás megjelenést egésszé teszi.
Kész kádak beépítése odafigyelést és rutint igényel, hogy vizesedést és ázást megelőzze. Meg kell legyen a megfelelő szintezés, amivel elkerüli a víz egybegyűlését (megfelelően el tud folyni). Penészesedés egyik kiváltó oka lehet, hogy a vízcseppek egy rosszul szintezett kádnál a perem és a fal burkolata határán megáll, összegyűl, és környezetet biztosít a fuga mentén a penész megjelenésének.
A falfülke építésével a tisztálkodáshoz használt eszközeit tudja patináns megjelenésű helyen tárolni. Olyan része ez a fürdőszobának, mint az öltözködésnél az óra. (bemélyedő falrész, burkolva tusfürdőnek stb.)
Gyakorlatilag a falfülke ellentéte. Nem bemélyed a fal síkjába, hanem ahhoz képest kiáll. Funkcióját tekintve azonos a falfülkével az épített polc. Megjelenésében ugyan úgy hordozza az eleganciát.
Profizmust igényel a mozaik betét, vagy bordür elkészítése. Egyediséget kölcsönöz, és nagyságrendekkel emeli otthona látványának értékét. Még akkor is érdemes elkészíttetni, ha csak az előszoba, előtér, vagy belépőnél alkalmazzuk.
A teraszburkolását biztosan hosszútávra tervezzük. Fontos az odafigyeléssel végzett munka! A megfelelő anyagokat kiválasztása ép úgy a tapasztalatot igényel, mint a kivitelezés. Ön találkozott már olyan terasszal ami felfagyott pár tél alatt? Előzze meg a kellemetlenségeket, keressen bizalommal!
A nem megfelelően szintezett burkolatok felszínéről a csapadék nem tud elfolyni. Ha külső, nem fedett részről van szó, ez még inkább probléma, mert felfagyáshoz fog vezetni. A burkolást megelőzően szükség van a megfelelő lejtéssel rendelkező hordozószerkezet elkészítésére. A kifogásolható felületet fontos kijavíttatni, mivel hosszú távon nagyobb károkhoz vezethet, mint az időben elvégzett javításnak a költsége.
Nem kell hangsúlyozni, hogy egy fal vízszigetelése mennyire fontos. A felázásokat megelőzni jó, és nem utókezelni! A szakszerű vízszigetelés kiemelkedő fontosságú tényezője a medencéknek, az épített zuhanytálcáknak, épített kádaknak.
Kiegyenlítésre van szükség az olyan aljzatoknál, melyek felülete a vízszintestől eltérő. Ilyen felületre padlót fektetni nem ajánlott. Ha nem kimondottan simított esztrichbeton a hordozófelület, akkor általában szükség van aljzatkiegyenlítésre. A profi szakmunkát sík felületre lehet készíteni. Nagy méretű lapokkal – a hosszú távú állagmegtartás végett – csak kiegyenlített, sík felületre ajánlott burkolni.
Megfelelően sík, szilárd, száraz hordozófelületek burkolása járófelületen, melyre vékonyágyas, ragasztott technológiával rakjuk a burkolólapokat. Általában betonfelületre, de készülhet betonit lapra – álpadló esetén, illetve meglévő burkolatra –, nagy szilárdságú, ásványianyag-tartalmú tapadóhíd alkalmazása mellett.
Díszítésre használt burkoló technológia. elrontani éppen ezért nem lehet, egyszer kell kivitelezni, de akkor jól.
Egyszerűnek tűnő feladat a lépcsők burkolása. Valóságban igen nagy odafigyelést igényel a sűrű szegélyek és esetenként az 1-2-3 cm-es, vagy nagyobb, de szemmel nem, vagy csak alig észrevehető eltérések végett.
A melegmegmunkálásnak talán legismertebb formája a laminált parketta és a padlószőnyeg lerakása. Senki nem szereti a púposodó, vagy gyűrődő padlószőnyeget, vagy a “huppogó” lamináltparkettát, ami tönkre is mehet attól. (az illesztés klippek leválhatnak) Jobb szépen elkészíteni, mint utólag kicserélni…
Megfelelően sík, szilárd, száraz hordozófelületek burkolása falfelületen, melyre vékonyágyas, ragasztott technológiával helyezzük a burkolólapokat. Általában vakolt falfelületre, de készülhet gipszkarton falra, illetve meglevő burkolatra – nagy szilárdságú, ásványianyag-tartalmú tapadóhíd alkalmazása mellett.

Festés szolgáltatások

Árajánlatot kérek
Egyszerűtől a különlegesig, akár még saját sablon készítésével is szoba festése. Mázolás és tisztasági festés gyorsan megbízható szakemberekkel.
Festhető fűrészporos, mintázatos, vagy hőszigetelő tapétával tapétázna?
Egy, vagy többrétegű glettelés (falfelülettől függően), festés előtti előkészítés, hullámos fal kiegyenlítése, YTONG glettelés.
beázás után, gyermek falfirkálás

Gipszkarton munkák

Árajánlatot kérek
Kiváló megoldás a fal takarására, ha már régi és megviselt a vakolat. Gyorsabb és olcsóbb megoldás, mint a régi vakolatot eltávolítani (újravakolni, glettelni, majd festeni). Más esetben az előtétfal megoldás lehet a hideg fal szigetelésére is. A gipszkarton és a fal közé szigetelő anyagot helyezve javíthat a viszonyokon. Természetesen az eredmény függvénye a környezeti tényezők összhatásának.
Gyors megoldás egy szoba leválasztására, vagy ajtónyílás “eltüntetésére”. Száraz építési mód, ezért az év bármely szakában kivitelezhető.
A gipszkarton rögzítés egyik módja a garasztás. Csak függőleges és sík fal esetén kivitelezhető. Gyakorlatilag instant vakolás, melynek eredménye a teljesen sík felület.

Hőszigetelés

Árajánlatot kérek
Célja az energiamegtakarítás és a komfortérzet növelés. Nem csak új épületeknél, hanem régebbi ingatlanoknál is ugyan úgy megtakaríthat vele a fűtés, vagy éppen a hűtés energiaköltségéből.
  • polisztirol szigetelés
  • ásványgyapot szigetelés
  • dryvit rendszerek építése

Kőműves munkák

Árajánlatot kérek
Nem minden esetben mehetünk a legnevesebb generálkivitelezőkhöz. Az építést mégis bízzuk olyan szakembergárdára, amely megfelelő műszaki és technikai feltételekkel rendelkezik!
A bontás veszélyesebb munkafolyamat az építésnél. Szakszerűen kell elvégezni a törvényi és biztonsági szempontoknak megfelelően.
Ezek közé tartozik a tereprendezés, alapásás, talajszint-kiegyenlítés. A helyzettől függően végezhető kézzel illetve munkagéppel.
Az alapozás a kijelöléssel kezdődik. Nincs illúziórombolóbb annál, amikor a telephez képest pár fokkal ferde az épület síkja. Az alap tartószilárdságát is illik a telek viszonyaihoz igazítani.
Járdakészítés, vagy kilépő esetleg terasz, vagy aljzatbetonozás? A legjobb, ha szakember kezébe adja, minden tekintetben alkalmazkodunk megbízóink igényeihez.
Ma már a gépkocsibálló szinte kötelező minden ingatlan esetében. A szükségestől a szépig bármilyen kivitelezés megvalósításában számíthat ránk.
Ha gyorsan szeretne építtetni, akkor ajánlott építőanyag az Ytong, de ha szeretne gyorsan égetett téglából építkezni, akkor minket válasszon!
Külső belső felületek vakolása kézzel illetve géppel. Ha szeretne falat szintben vakoltatni, keressen bizalommal.
A betonkoszorú a födémszerkezet és a falazat közötti rész. Nem tűnik számottevő és lényeges munkának, de ha belegondolunk, a tetőt támasztja alá.
Lehullott vakolat vagy megrepedezett glettelés javítását is szakértelemmel és odafigyeléssel végezzük. Számíthat ránk!
Gyarapodott a család, vagy csak szeretné megújítani lakókörnyezetét látványosabb módon? Esetleg új szoba, vagy amerikai konyha, vagy épített konyhapult kellene? Mindenben állunk rendelkezésére.

Villanyszerelés

Árajánlatot kérek
Az elöregedett kábelek a falban tűzveszélyesek is lehetnek, ezért érdemes azokat újrahúzni. Egyes régi épületeknél nincs kábelcsatorna a falban, ezért azoknál nagyobb munkát igényel.
  • Az elöregedett kábelek a falban tűzveszélyesek is lehetnek, ezért érdemes azokat újrahúzni. Egyes régi épületeknél nincs kábelcsatorna a falban, ezért azoknál nagyobb mukát igényel.
Szeretné kideríteni mitől égnek ki sorra a villanykörték? Esetleg viharban “levágja a villanyórát”? Az alattomos hibák kiderítése és javítása legalább annyira fontos, mint az áram bekötése.

Vízszerelés

Árajánlatot kérek